foto.albums

matties communie

Mattie's communie was afgelopem zondagochtend... Lees meer

WEBDESIGN?

Onlangs heb ik deze sites voor vrienden gemaakt: Zforce.nl en DoubleH4U. Heb je er ook een nodig? Mail me!

PC kapot?

Ook hiervoor kan ik zeker wat voor je betekenen! Mail me met je vragen.

 

vis.sen

welkom
Figure 1

prettige feestdagen

We willen iedereen alvast heel fijne feestdagen wensen. En ook een gelukkig Nieuwjaar. Mogen het eten, het drinken en natuurlijk de oliebollen smaken!!

zoals.gezegd

Vissen.vissen.vissen... en dan niet die in een aquarium, wel die uit het open water. Ik had een hobby nodig en het werd alweer 3 jaar geleden dus de vissport. Lekker rustig aan de kant op een zondagmiddag. Wat te eten en drinken mee, twee hengeltjes uit en dan genieten van de boten die voorbij komen door de kanalen en rivieren. Of soms op nog rustigere afgelegen plekjes zoals tussen Gouda en Woerden.

Hier wat foto's van de mooiste visjes die ik er uit heb mogen halen. En als ik de kans had om een plaatje van ze te maken.

bolwerk.snoek(baars) - 2011

Ein-de-lijk is het dan zover!!! Vandaag weer met 3 man op pad. 's Morgens met Chan wat kleine visjes gaan vangen en daarna eerst naar de sluis om snoekbaars te vangen. Helaas weinig vangst, alleen 2 keer beet. Dus rond 11.00 uur op naar het Bolwerk. Daar op de sluis geprobeerd. Tomek vangt 2 mooie grote baarzen en Chan haalt er al snel een leuke snoek uit. Tomek en ik er mee op de foto.

Snoek

Omdat het weer nog slechter wordt en er regen aan komt gaan we een stuk verderop staan en dan gaat de regen los. We schuilen in de auto. Dan zie ik dat ik beet heb. We laten de dobber nog wat gaan. Als de regen midert wordt, sla ik aan en de vis laat los. Nieuw aas er aan en opnieuw op dezelfde plek. Dit blijkt succesvol. Wanneer ik sla, voel ik al dat het een grote is. Als ik hem naar de kant dirigeer, slaat mijn spoel een paar keer op hol. Het is werken geblazen om hem binnen te halen. Als hij bij de kant is, schept Chan de snoek uit het water en blijkt er een joekel van 85 cm in het net te zitten. Eindelijk die grote waar ik al zo lang op heb zitten wachten. Foto's!!

Snoek85

Snoek in hand

 

 

 

 

 

Chan zou Chan niet zijn als hij tijdens het opruimen van de spullen nog even dit visje naar binnen hengelt :)

Snoekbaars

Maasvlakte.wijting-platvis-zeebaars - 2011

Op.zaterdag.12-11 naar de maasvlakte gereden om te gana zeevissen. Das een stuk actiever en vermoeiender dan ik dacht. Een bonk lood van zo'n 100 gram ruim 100 meter ver werpen is niet zo makkelijk als het lijkt en als je dan gelijk beet hebt en als een gek weer in moet draaien... dan heb je aan het eind van de avond lamme armen :). Ook heb je een emmer vol met lekkere vis! Een hoop wijting, een paar platvissen en een zeebaars met z'n 3-en op de kant gehaald.

Wijting Chan visje

sluis.snoekbaars - 2011

Vandaag.weer.met.aanwezig bij de sluis op de grens van Gouda en Moordrecht. te laat naar bed en veels te vroeg weer op. * uur met ene fris windje de hengels uitgelegd. Tot 12 uur gebleven met als resultaat 2 snoekbaarzen, 2 snoeken en 2 loslaters. Hier de foto's en een filmpje (de filmpjes: even op klikken met rechter muisknop en "Doel opslaan als" kiezen)

Snoekbaars

Snoek Snoek

 

sluis.snoek - 2011

Zondag.met.Tomek afgesproken om op snoek)baars' te gaan vissen bij de sluis. Zijn collega en vismaatje Chan was er ook bij. Na het optuigen van mijn hengels 3 uurtjes staan vissen langs de kant met af en toe een lekker ouwehoer praatje en Chan heeft zelfs twee keer mooie actie gehad. Hier een van de snoeken die hij het water uit heeft gehaald:

Chan met snoek

 

 

 

 

 

 

Als je een mooi HD filmpje van de vangst wil zien dan kan dat hier: Chan haalt snoek binnen. Let wel: filmpje is 200 Mb, dus het duurt denk ik wel even.

maandag.snoekjesavond

Door.de.weeks.dagje en even de avond de wijk in gegaan. Er zitten een paar leuke stekjes hier waar het vaste prik is dat de snoeken op je kunstaas vliegen. Ze zijn geen meter, maar het is wel leuke actie. Een is dit jaar 40cm, de ander bijna 70. Ze zijn al iets gegroeid ten op zichte van vorig jaar. Ben benieuwd hoe lang ik ze volgend jaar op meet.

Snoekje 40cm

 

 

 

 

 

 

 

Snoek 70cm

 

polen.mooi weer 2010

Polen.toch.het land bij uistek om karpers te vangen, toch? Speciaal een karperset aangeschaft en lekker op vakantie naar het merengebied Mazury. Het huisje dat we huurden lag direct aan het water.

Mazury

Het is een lekker rustig gebied en veel kans op vangst dacht ik. Bij nader onderzoek van de omgeving bleek echter dat er een eiland vol met aalscholvers zat. Dat beloofde niet vele goeds en na een paar keer proberen ben ik van een luie vakantie gaan genieten. Vis haalden we wel in de lokale supermarkt.

Later met mij zwager in een ander deel van Polen nog ene poging gewaagd. Maar ook hier mocht het niet baten. Nou ja, wat mij betreft dan :)

Wojtec meer

 

 

 

 

 

Wojtec vangst

 

Gouwe kanaal.snoekbaars & brasem 2009

Aan.het.kanaal vind je me vaak als ik even snel een hengeltje wil uitgooien, op ene luie zondag of met het actievere roofvissen met kunstaas. je kan er van alles vangen: van brasem, voorn en paling tot snoek en snoekbaars.

Ik heb zelfs gehoord dat er ook meerval en forel is gevangen, al is dat niet bevestigd aan de hand van foto's. En we weten allemaal: Pictures! Or it didn't happen :)

Snoekbaars

 

Brasem 50+

 

 

 

 

 

Brasem

 

Gouwe kanaal

 

 

 

 

 

En ook aan de Gouwe komen er veel leuke scheepjes voorbij op een dag.

 

Wiericke.zeelt & brasem 2009

Wanneer.ik.zin heb in volledige rust, om de hele dag gene ,mens tegen te komen, dan ga ik naar de Wiericke. Het kanaal stroomt wel, maar je kan het net zo goed stilstaand noemen. Er zit hier veel brasem, zeelt en ook grote snoek. Af en toe zie je een karpervsser zitten, maar of zij goede vangsten hebben kan ik niet zeggen.

Uitzichtje

Is dit rustgevend of niet? En een van mijn mooiste vangsten hier onder, een super zeelt

Mooie zeelt

 

 

 

 

 

 

Bij nacht

 

 

 

 

 

 

Ook bij nacht is het in de zomer lekker vertoeven aan de Wiericke. Belletjes aan de toppen en wachten maar!

 

boot.jasper 2009

Met.Keez.&kapitein.Jasper met de boot de plassen op gevaren om het daar eens te proberen.

Kapitein Jasper

Niet veel gevangen, maar wel een hoop lol gehad, leuk uitzicht gehad en lekker weer. De reden voor een mindere vangst zou je deze kunnen noemen:

Aalscholver

 

 

 

 

 

de lek.baars 2009

Mijn.eerste.setje hengels meegenomen en maar eens op het grote water mijn kansen gaan wagen. De Lek uitgekozen omdat je hier niet alleen goede vangsten kan hebben,maar ook van veel verschillende vaartuigen kan genieten,

De Lek

een mooie omgeving hebt en door niemand gestoord word als je de juiste plek weet te vinden. Ik vond i.i.g. een goede visstek :). Mooie baars is het niet?

Baars.40cm

 

 

 

 

 

 

- Deze mensen zijn altijd in onze gedachten-

Vrienden.verhuizen

Onze vrienden kasia and tomek zijn onlangs vanuit hun flatje naar hun nieuwe stulpje verhuisd. We zijn enorm blij voor ze en hopen dat ze niet snel in al die nieuwe ruimte zullen verdwalen :). Het is een onwijs gave villa en we hopen dat jullie er veel mooie momenten zullen beleven.